Vrem grădină botanică la Focșani!

Ieri, aproximativ 40 de vrânceni, jurnaliști, blogeri, activiști civici,  au participat la ”Turul Marilor Tunuri” prin Focșani si împrejurimi, organizat prin intermediul portalului de bună guvernare Romania Curată, pentru a vedea și a înțelege cum au fost distruse  în ultimii 25 de ani acele obiective care au contribuit la dezvoltarea economică, socială și culturală a orașului.

Fără niciun dubiu, nepăsararea și iresponsabilitatea sub masca intereselor individuale și meschine ale unor membri din autoritatea publică locală și județeană, au lăsat în urmă praful, gunoiul, degradarea și peisajul sumbru. Semnale de alarmă se trag continuu, dar bagă cineva în seamă cetățenii sau societatea civilă?

Pe fosta Platforma industrială de prelucrare a lemnului, MOPAF Focșani, desființată în urmă cu 8 ani , zac acum doar mărăcinii și gunoaiele. Alta dată o societate prosperă, acum se degradează sub ochii noștri, în timp ce autoritățile își dispută drepturile din culise.

George Pantelimon, expert ecolog, a furnizat ideea genială celor prezenți că pe această suprafață de 20 ha ar putea fi amenajată o Grădină Botanică: ”O Grădină Botanică fantastică ar putea fi amenajată aici, cât cele două grădini botanice din București si Cluj, laolaltă”.

VEzi continuarea opiniei semnată de mine, precum si Video cu ideea fantastică, pe Vrancea24

mopaf1 mopaf2 mopaf3 mopaf4

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.