Vrancea Altfel. Lansare de carte

Alexandria Librării, Promenada Mall Focşani şi Editura Pallas vă invită sâmbătă , 13 decembrie, de la orele 13.00, la lansarea volumului “Vrancea Altfel”, semnat de avocatul şi publicistul Dan Nichita, fondatorul blogului de atitudine civică VranceaAltfel.ro.

Displaying vrancea altfel coperta 1.jpgLa eveniment şi ­a anunţat participarea ca invitat special, pentru a vorbi despre prima carte dedicată bunei guvernări din această zonă a ţării,cunoscutul activist civic Alina Mungiu­ Pipiddi, preşedintele Societăţii Academice din România.

În deschiderea evenimentului va vorbi doamna profesoară de istorie Gabriela Obodariu, de la Colegiul Naţional „Al. Ioan Cuza” Focşani, lider al Clubului Focşani al Asociaţiei Pro Democraţia.

Fost deputat deputat PNŢCD de Vrancea în mandatul 1996­-2000, absolvent al Facultăţii de Matematică şi Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii București, fiind un cunoscător al mediului politic local, în care a activat încă din studenţie, Dan Nichita, de aproape un deceniu s­a retras din politică şi activează ca avocat și publicist.

Volumul „Vrancea Altfel” a apărut la Editura Pallas din Focşani şi cuprinde o suită de texte apărute pe blogul VranceaAltfel.ro, dar şi în Ziarul de Vrancea. Publicistica lui Dan Nichita este o radiografie a judeţului, care subliniază atitudinea clasei politice în raport cu cheltuirea banului public, cu justiţia şi corupţia, care reliefează indiferenţa şi cinismul faţă de abuzurile administrative ale căror victime au fost şi mai sunt micii fermieri.

Dan Nichita spune că, prin demersul său, şi-­a propus să încurajeze spiritul critic într­-un judeţ unde politicienii profită de lipsa de reacţie civică pentru a-­şi cultiva propriile interese. „Prin această carte şi prin ceea ce fac, doresc să ajut înspre coagularea unei solidarităţi mai pronunţate, mai implicate, mai active. Cel mai mare minus al acestei cărţi este că tratează o bucăţică din ţară, se ocupă doar de ­un locşor, că nu are relevanţă naţională. Plusul ar fi dat tocmai de această dimensiune locală, căci oferă informaţii despre moravurile, dar şi despre lipsa de consistenţă a unei elite în formare. Ne-­ar spune cam cum stăm la 25 de ani de Revoluţie într-­un colţ de Românie în care nu a avut loc vreo… revoluţie”, declară Dan Nichita.

“Vrancea Altfel nu este doar o carte. Vrancea Altfel este şi un blog de atitudine civică. Vrancea Altfel este şi o comunitate pe Facebook. Vrancea Altfel este o stare de spirit. Este un proiect pe care ne dorim să-­l continuăm împreună cu voi, cititorii” se precizează în comunicat.

Lansarea se va bucura şi de o interesantă expoziţie de caricatură de presă a graficianului Constantin Pavel, cel care semnează şi ilustraţia volumului. Premiat la nenumărate concursuri internaţionale de profil, Constantin Pavel a câştigat premiul I la la World Press Cartoon 2012, cea mai importantă competiţie internaţională de caricatură de presă.

Displaying grafica C. Pavel criza.jpg

Sunt invitaţi la lansarea volumului toţi cei care vor să se alăture comunităţii civice Vrancea Altfel sau ca voluntari în proiectul de bună guvernare www.romaniacurata.ro, al Alianţei pentru o Românie Curată, coordonat la nivel regional de către Silvia Vrînceanu, redactor­ şef la Ziarul de Vrancea.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

One comment

Părerea ta contează pentru mine