Verde, raţe, gâşte şi alte păsări

Decembrie. Londra. Kew Gardens. Acea grădină regală cu cea mai mare colecţie de plante, cărţi şi chestii despre biordiversitate, sit UNESCO. Fain. Mult verde, multe hectare, palate, sere, biblioteci. Merită şi vara, şi iarna. E verde. E frumos.

Peste tot, raţe, gâşte, păuni, păsări de baltă fericite în spaţiul lor cu mult verde. Pe ici colo, frunzele căzute acoperă urmele lăsate de ele. Dar găinaţul lor, pe bune că nu se compară cu cel lăsat de mizeria omenească. E al lor, al păsărilor sincere şi bune, şi familiarizate cu prezenţa vizitatorilor. Pentru că ei, vizitatorii, vrând nevrând, le respectă şi nu le fură să le mănânce, aşa cum mai umblă câte un mit prin occident.

Mi-e dor de verdele acela prezent, acolo, în decembrie, pentru că pe aici, pe la mine, verdele este doar puţine luni. Peste 6 luni deprimante de gri, nămol, asfalt macerat şi, uneori, de alb siberian.

Verde cu păsări. Sper să vă placă şi vouă!

gaste gaste2 gaste3 gaste4 gaste5 gaste6 pasari pasari2 pasari3 pauni rate rate2

 

2 comments

 • deci verdele adce vietatile. Eu consider ca in peisajul orasului nostru capitala de provincie europeana, Focsani , alte animale s-ar nimeri perfect in peisaj si realitate- niste porci carora le place sa se tavaleasca in mocirle , noroi si balti ! iata ca ne ridicam la nivel european si noi cu vietati la oras !

   
  • alexandra.tataru

   e bine ca ai completat si ca ai inteles subtilitatile! 🙂 multam! poate se va schimba ceva si pe la noi! dar cand? nu se stie! oricum avem suficiente spatii de tip maidan ce pot fi inverzite! acu` mai ramane de vazut ce va rezista nemancat 🙂

    

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.