Universitatea de vară ”Origini”

Reprezintă un exemplu de profesionalism adresat liceenilor, studenţilor, tinerilor profesori precum şi tuturor celor care au nevoie de cunoaştere în cadrul non formal.

Prima ediţie a Univesităţii de vară ”Origini” a fost inaugurată de Fundaţia ”Origini Carpatice” sub genericul ”Cultură şi civilizaţie” şi s-a desfăşurat în perioada 29 august – 6 septembrie 2015 , iar preşedintele Fundaţiei şi organizatorul principal, dr. Ştefan Davidescu, asigură că va fi o continuitate anuală a manifestării, alături de toate proiectele derulate şi în curs de derulare.
origini
Universitatea de vară ”Origini” va funcţiona după regulile unei universităţi obişnuite, având un senat special, cu savanţi şi oameni de ştiinţă care ajută să nu se stingă focul de tabără al meritocraţiei. Iată că, în timp ce unii au început să numere zilele până la începerea şcolii, alţii au amânat momentul în plan non formal, cel puţin psihologic, cu o încălzire neuronală în cadrul mirific din tabăra Poiana Pinului, judeţul Buzău. Peste 500 de olimpici naţionali şi profesorii lor au fost ”recompensaţi” cu o vacanţă universitară, facilitându-li-se întâlnirea cu savanţii din domeniile medicinei, spiritualităţii, neurologiei, geneticii, fizicii, astronautică, istorie, filosofie, literatură, arte şi altele. Atelierele au fost de poveste, interactive, iar fiecare zi s-a terminat cu drumeţii şi foc de tabără.
Foto: Aspecte de la Poiana Pinului.
P1200770P1200751 P1200752 P1200764 P1200766 P1200767 P1200771
Pe lângă socializarea specifică tinerilor, au avut ocazia să întrebe, să descopere, să se bucure. Să se bucure că au avut norocul să cunoască oameni care, cu cât sunt mai geniali, cu atât dau dovada unei modestii ieşite din tiparele obişnuite. Foto: Universitatea de vară ”Origini” (29 august – 6 septembrie, Poiana Pinului) Ce poate fi mai firesc şi poetic, oare, să auzi un fizician spunând povestea bosonului Higgs pe limba tuturor şi, deopotrivă, să recite din Goethe special pentru olimpicul la germană? Este o minune şi o fericire să-i asculţi pe Andrei Dorobanţu, Alexandru Mironov, Constantin Dulcan, Leon Zăgrean, Mircea Chelaru şi alţii precum domniile lor. Ce poate fi mai util de atât într-o vacanţă?
P.S. Personal, sunt recunoscătoare Universului pentru fiecare șansă pe care o am de a întâlni oameni minunați și de geniu, ce îmi dau energia pozitivă de a zâmbi până la următoarea întâlnire. Nu îi voi atașa pe toți aici, dar cea mai recentă fotografie nu mă pot abține să nu v-o arăt. O putem denumi ”GEografia dintre matematică și fizică”, pentru că un geograf are la stânga un matematician și la dreapta un fizician. Fizicianul se numește Andrei Dorobanțu, pentru cei care nu l-au cunoscut. Recită din Goethe impresionant și are o poveste despre bosonul Higgs pe care nu veți auzi mai fermecător din altă parte.
P1200777
Notă: Acest paragraf a fost inserat și publicat într-un articol mai amplu cu privire la activitatile ce se pot desfasura in vacanta de vară, nicidecum inutile și lungi asa cum consideră unii cârcotași care atacă numarul zilelor de vacanță și nu adevăratele probleme din sistemul de educație.
Citeste mai mult aici: adev.ro/nunkz7
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.