Tinerii voluntari „au vânat comori” la Focşani

„Vânătoarea de comori” reprezintă un proiect-concurs pentru tineret iniţiat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Vrancea. În cadrul acestui proiect au fost angrenaţi tineri liceeni care au participat ca voluntari şi în alte proiecte iniţiate de DJTS, Vrancea. În cursa pentru câştigarea unui loc pe podium s-au înscris trei echipe a câte trei membri, alături de care s-au implicat şi alţi organizatori şi îndrumători, concurs ce a completat seria de activităţi incluse în agenda Săptămânii „Altfel”.

Fiecare echipă a trebuit să parcurgă un traseu şi 7 probe, contra cronometru, la fiecare post de pe traseu având de desluşit câte o enigmă, ori de răspuns la o întrebare, liderul echipei primind apoi indiciul către următorul loc unde s-ar fi ascuns comoara.

La prima probă de start, numită „Îndemânarea”, concurenţii au avut de umflat câte 10 baloane în maxim 15 minute, apoi au primit indiciul „Înfipt între moldoveni şi munteni”. Ce putea fi? Desluşiţi?

P1150431

Echipajele au desluşit şi au ajuns rând pe rând la al doilea post, acolo unde „străjerii” au dat porunca:  „Câţi unirişti de neclintit sunt în jurul domnitorului Cuza”?… nu ar fi rău să aflaţi şi voi!

P1150419P1150421P1150420

Liderul raportează numărul găsit şi primeşte indiciul următor: „Aflaţi de la Ştefan cel Mare ce comori îi cerea sultanul”!

Unde o fi Ştefan cel Mare? şi au alergat, au aflat şi au ajuns înaintea domniţelor 🙂

P1150422 P1150428 P1150429

Domniţele, comorile lui Ştefan, au întrebat echipajele dacă ştiu ce ctitorii a lăsat în urma sa domnitorul. Proba i-a cam surprins cumva, istoria nefiind punctul lor forte şi aproape că nu i-a departajat prea mult unii de ceilalţi. Domniţele, dezamăgite, le-au oferit următorul indiciu: „Visteria din dreapta lui Ştefan”. Care o fi fost?

P1150427Acolo, vistiernicul le-a propus o variantă inedită de „peşcheş”, iar echipajele şi-au adunat averea, au însumat-o, au transformat-o în euro la cursul zilei şi au primit punctajele corespunzătoare, plus porunca de a găsi „un job la Eminescu, vecin cu Pastia, în prezenţa unui tei”.

De pe acolo nu mai am poze pentru că i-am aşteptat la punctul de sosire, dar se pare că s-au distrat pentru că a fost o probă artistică, dar nu oarecare, ci una amuzantă pentru că faimoasa „comisie artistică” de la faţa locului le-a dat porunca să-şi găsească printre trecători cel puţin doi ascultători, iar un desemnat din echipă să recite o poezie în faţa statuii lui Eminescu. Greu cu recitarea, dar mai greu cu convinsul publicului 🙂 mai ales că unii trecători ştiau mai multe  poezii decât înşişi concurenţii. Pam, Pam! Voi ce poezie aţi spune?

 După ce şi-au îndeplinit misiunea au aflat din indiciu că: „sigiliul comorii se află pe o bancă, în mâna tandemului P&P, din grădina europeanului care şi-a împrumutat numele rezonanţei Pământului”… OOPS! cam depăşiţi de situaţie, au orbecăit prin oraş până i-au găsit pe „Sfinţii Petru&Pavel” bătuţi de vânt şi aşteptând. Porunca a fost să enumere cele 10 porunci şi după asta au primit şi indiciul cu adresa comorii: CT în pas alergător de maraton!

Gâfâind, echipajele, rând pe rând, au ajuns la adresă şi au primit recompensele şi comoara mult căutată. Toţi au fost câştigători, iar pe podium au încăput, evident, toate cele trei echipaje!

P1150434 P1150435 P1150443 P1150444 P1150446 P1150459

Voluntarii DJTS Vrancea s-au fotografiat împreună cu îndrumătorul principal, LIA CAZACU şi şi-au adresat rmulţumiri reciproce pentru susţinere şi implicare.

Din spatele camerei, v-a transmis aceeaşi EU.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather

 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.