Simpozionului Naţional “Ziua Internaţională a Pămantului”, la a IX-a ediţie

Ca în fiecare an, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Pământului” care se sărbătoreşte pe data de 22 aprilie, încă din 1970, se va organiza un simpozion dedicat acestei zile, simpozion organizat la Adjud de Şcoala Pufeşti, Primăria Adjud şi Asociaţia Personalului Didactic “Simion Mehedinţi”. În acest an, simpozionul ajuns deja la a IX-a ediţie va avea loc vineri, 24 aprilie 2015, la Liceul “Emil Botta” Adjud la care au confirmat participarea numeroşi invitaţi de marcă.

Sesiune de comunicări cu invitaţi celebri

La sesiunea de comunicări ce se va desfăşura vineri, 24 aprilie 2015, la Liceul “Emil Botta” Adjud vor participa invitaţi celebri, ca şi în anii trecuţi. Amintim din anii trecuţi pe Theodor Negoiţă (explorator polar), Alin Totorean (explorator), Cristian Lascu (speolog, redactor şef National Geografic Romania), Gheorghe Mărmureanu (Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Globetrotteri, profesori universitari, cercetători şi mulţi alţii.

Invitatul de onoare din acest an este Uca Marinescu – primul român şi cea de-a treia femeia din lume, care a ajuns la Polul Nord şi Polul Sud pe schiuri şi a escalat, în premieră romanească, în masivul Altai – Tavang Bogd vârfuri de peste 4000 de metri acoperiţi de gheţari veşnici. A ajuns la Polul Nord şi la Polul Sud în acelaşi an şi este prima femeie din lume care a atins toţi cei patru poli – geografici şi magnetici.

ucamarinescuAlţi invitaţi: maratonista Adriana Istrate, care a alergat 100 km la maratonul Antarcticii, şi maratonistul Ilie Roşu care a alergat peste 100 de maratoane pe mai multe continente purtând steagul României.

Simpozionul “Ziua Internaţională a Pământului” 2015 mai cuprinde vizite ale elevilor din Adjud la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea şi la Staţia Meteo Adjud, dar şi o expoziţie de fotografie despre oraşul Roma a unui fotograf din Rm. Sărat.

La activitățile organizate de Ziua Pământului-2015 se înscriu și vizitele elevilor de la C.S.E.I.,, Elena Doamna ” Focșani și Școala ,,Ion Basgan” Focșani, la Muzeul de Științe ale Naturii și micul parc dendrologic înființat de ing. Bogdan Nicolae.

Acţiunile dedicate Zilei Pămantului se vor încheia sâmbătă pe terenul de sport al Şcolii Domneşti unde preşcolarii vor participa la un miting ce are ca scop sensibilizarea adulţilor în problemele legate de protejarea Terrei.

 

 

One comment

  • Turturica

    La activitățile organizate de Ziua Pământului-2015, se înscriu și vizitele elevilor de la C.S.E.I.,, Elena Doamna ” Focșani și Școala ,,Ion Basgan” Focșani la Muzeul de Științe ale Naturii și micul parc dendrologic înființat de ing. Bogdan Nicolae.

     

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.