Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană, de Adrian Nicolae

Este primul volum al unuia dintre jurnaliştii de ştiinţă din echipa Ştiinţă şi Tehnică, Adrian Nicolae, volum lansat pe 12 februarie 2015, chiar de ziua lui Darwin (care dacă mai trăia, ar fi împlinit 206 ani ), la Centrul Cultural „Casa Artelor” (Eliad), din sectorul 3, Bucureşti. Manifestarea a fost organizată de echipa Ştiinţă&Tehnică (Science Tehnology Press), având ca invitaţi şi pe cei de la Asociația pentru Dezvoltare Personală și Intelectuală (ADIP) ce şi-au prezentat programul educațional „Proiectul Descendenței”, prin vernisajul expoziției „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” de Eduard Olaru

adrianDe formaţie jurist, dar împătimit de istorie, actualmente doctorand în arheologie istorică îndrumat de prof. Marin Cârciumaru (arheolog şi antropolog de frunte al ţării), tânărul jurnalist reprezintă un „exemplu al tinerii generaţii”, aşa cum afirmă şi prof. Alexandru Mironov, datorită demonstraţiei şi capacităţii de învăţare şi creaţie de care dă dovadă.

De altfel, în „Cuvânt Înainte”, domnia sa Alexandru Mironov, „părintele” formator al multor tineri precum Adrian, povesteşte cum „se poate forma un stol de colibri” şi cum l-a „ademenit” pe Adrian să se alăture frumoasei echipe: „Revoluţia pe care v-o propune Adrian Nicolae este o demonstraţie că o pasăre colibri, purtând în plisc stropul ei de apă, se poate adăuga stolului de colibri strigători ai pârjolului nimicitor al Necunoaşterii”.

Copleşit de emoţii, Adrian Nicolae nu a realizat că a sosit momentul festiv al muncii sale de cercetare de peste 4 ani. Nu a realizat, chiar dacă toată săptămâna a vorbit la foarte multe posturi de Radio şi TV despre toată istoria ştiinţifică relatată de oamenii de ştiinţă ai lumii şi vremii.

Visul s-a concretizat! Adrian Nicolae şi-a expus gândurile către prieteni şi familie, ajutat de echipa S&T , într-un cadru cu totul deosebit. A fost bucuros că a văzut chipuri dragi şi ne-a mărturisit, totuşi, că cel mai frumos moment nu a fost atunci când a ţinut în mână exemplarul tipărit, ci atunci când a dăruit primul exemplar unui copil frumos de 4 ani şi jumătate care i-a scris lui Moş Crăciun că şi-ar dori „o carte despre opeca primitivă scrisă în limba istorică”. Dorinţa i-a fost îndeplinită şi de aici porneşte şi fericirea lui Adrian.

„Lucrarea mea îşi propune, fără pretenţii de exhaustivitate, să aducă în faţa cititorului rezultatele a zeci de ani de muncă ale cercetătorilor din toată lumea. Nu am intenţionat nici un moment să schimb măcar un singur aspect referitor la concepţiile actuale cu privire la subiectul abordat în acest volum. Nu mi-am dorit decât să trezesc interesul publicului cititor pentru o lume pe care tot mai puţini aleg sp studieze şi să o înţeleagă. Iar dacă măcar unul dintre dumneavoastră, cititorii, va găsi în acest volum răspunsurile căutate sau se va simţi împins de curiozitatea de a afla şi mai multe, atunci misiunea mea va fi un succes”, mărturiseşte Adrian Nicolae în argumentul cărţii sale.

O frumoasă pledoarie despre creaţionism ştiinţific şi evoluţionism ne-a făcut şi Cristian Român, unul dintre cei mai aprigi combatanţi ai pseudoştiinţei, cel care culege neobosit şi argumentează mereu de ce NU aşa sau de ce invers. Emisiunile domniei sale le puteţi urmări online pe www.RadioLYNX.RO . Cum ar fi asta:

cristianroman

Manifestarea a fost încheiată cu frumoasele cuvinte ale domnului Alexandru Mironov, care, pe lângă aprecierile aduse autorului şi publicului, nu i-a uitat nici de această dată pe tinerii aflaţi în sală, accentuând încă o dată că ei vor reprezenta mereu Viitorul şi, viitorul, va fi colorat în nuanţe ştiinţifico-fantastice, în percepţia actuală, dar care atunci vor fi foarte fireşti.

Cartea lui Adrian Nicolae „Revoluţia după Darwin. Pledoarie după specia umană” se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei şi este însoţită şi de noul număr, din februarie, al revistei Ştiinţa&Tehnică, cu numeroase titluri interesante.

P1150096Felicitări autorului şi cât mai multe realizări tuturor!

P1150109Alte fotografii:

salasala3 sala2

 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.