Recital de pian la Ateneul Popular Focșani

Seara de miercuri, 21 februarie 2018, a fost dedicată melomanilor. La Ateneul Popular ”Mr. Gh. Pastia” din Focșani, un tânăr artist cu origini focşănene, Ionuţ Diaconu, a susținut un recital de pian de excepție.

Programul recitalului a cuprins lucrări de Ludwig van Beethoven, George Enescu, Johann Sebastian Bach, Serghei Rachmaninov, Franz Liszt şi Tudor Dumitrescu.

Ionuţ Diaconu s-a născut la Focșani în anul 1998 și de la 4 ani a început să studieze pianul la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” din București. În prezent este student în anul II la Facultatea de Interpretare de pe lângă Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa binecunoscutului maestru în pedagogia şi arta pianistică Vlad  Dimulescu.

Tânărul artist este câştigătorul Premiului I la ediţia a XII-a a concursului de interpretare “Festivalul Muzicii Maghiare” organizat de Institutul Maghiar “Balassi” din Bucureşti, a obţinut Menţiunea de onoare la Concursul Internaţional “Santa Cecilia” din Porto şi alte premii în competiţii din ţară, dar a susţinut şi recitaluri în sălile de concert bucureştene.

 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.