Pivniţele Rhein & CIE Azuga şi degorjarea vinului spumant

Săptămâna trecută, am avut plăcerea să vizitez Pivniţele Rhein-Halewood din Azuga, cu ocazia participării la un simpozion internaţional organizat de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, în colaborare cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Comunicări ştiinţifice, oameni frumoşi, atmosferă relaxantă combinată cu idei constructive, dar şi vizitarea Pivniţei Rhein, unde se produce şi se păstrează spumantul Curţii Regale a României.

Alături de oamenii minunaţi pe care i-am cunoscut, cu care am schimbat idei şi am aflat noutăţi faine şi utile, am aflat şi istoricul locului, povestea vinului spumant şi a cramelor Rhein, am admirat peisajul locului, bineînţeles că, toate finalizate cu degustări de şampanie şi vinul special aromat cu dragoste al domeniilor prahovene.

17 18 23

P1150532P1150531P1150529    Potrivit managerului ce ne-a fost ghid, în anul 1982, la Pivniţele Rhein & CIE Azuga  a început să se scrie istoria celei  mai vechi crame din România, unde se produce fără întrerupere vinul spumant după metoda tradiţională. Aici s-a născut RHEIN EXTRA, cea mai veche marcă românească de vin spumant şi cea mai renumită între cele două războaie mondiale.

Tot de acolo am aflat că, datorită calităţilor deosebite ale vinurilor şi în special ale spumantelor, Pivnitele Rhein & CIE Azuga au devenit în 1920 “Furnizorul Curţii Regale a României” iar din 1978, Grupul Halewood, fondat de John E. Halewood continuă această tradiţie, păstrând spumantului RHEIN EXTRA eleganţa şi strălucirea din perioada interbelică.

P1150514

Astăzi, Pivniţele Rhein & CIE Azuga au devenit un loc de promovare a culturii vinului, oferind iubitorilor de vin posibilitatea de a vizita o cramă funcţională şi unde puteţi regăsi atmosfera autentică a unei fabrici de spumant veche de peste 120 de ani.

20P1150519P115051820150424_190809

Noi am aflat cum se produce fermentaţia vinului spumant, cum se introduc drojdiile, cum se agită sticlele, cât timp se odihnesc pentru a putea relua următorul proces, dar mai ales am văzut cum se produce degorjarea sticlelor, acea etapă prin care se elimină sedimentul, se îndulceşte până la gustul dorit, după care se pune dopul sticlei dându-i apoi timp de odihnă până la comercializare.

Filmul AICI:

Amenajată în cadrul Pivniţelor, PENSIUNEA Rhein, aflată aproape de pârtia Sorica din Azuga, completează oferta turistică a Văii Prahovei. Mai multe detalii despre Piviniţe, Pensiune, program de vizitare şi detalii despre cazare AICI

20150425_113609

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.