Performerii noștri vor pleca în India

Pasionații de robotică de la Centrul de Robotică Educațională care funcționează la liceul nostru, cu un profesor tot de la liceul nostru, s-au calificat la WRO 2016, adică Olimpiada Internațională de Robotică. Anul trecut echipa Iris 8 s0a calificat la WRO din Qatar, anul acesta, echipa Memento 21 s-a calificat la WEO din New DElhi, India. Dragilor, aceasta este o performanță nemaipomenită, mai ales că am mai fi avut și alte 2 dinainte, dar din lipsa banilor, elevii calificați au ratat șansa de a concura alături de miile de echipe performante în domeniu. Robotelul de aul acesta est capabil să selecteze deșeurile, după ce aul trecut, dendrorobotul a fost capabil să reacționeze la suflul unei explozii.

Anul acesta, Marian-Cosmin Lupu, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi Cezar Ştefănel Holban, de la Colegiul Economic M. Kogălniceanu, care au câştigat competiţia naţională World Robot Olympiad vor pleca la WRO 2016, India. Potrivit coordonatorului lor, prof. Săndel Agacheeste, Memento21 este echipa cea mai bună care i-a trecut prin mână până acum şi nu ar fi exclus ca România să vină din India cu un premiu.

Concursul WEO 2016 va avea loc în perioada 25-27 noiembrie, iar echipa din Focşani va pleca spre Bucureşti luni, 21 noiembrie, urmând să se îmbarce a doua zi în avionul de New Delhi.

Astăzi, profesorul a ținut o conferință de presă în prezența tuturor celor care l-au sprijinit în toate demersurile sale și la menținerea performanței.

Participarea echipei Centrului de Excelenţă pentru Robotică Educaţională Vrancea la Olimpiada Internaţională din India este posibilă prin sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, care a contribuit cu suma de 2000 de euro, Primăriei şi Consiliului local Focşani, care s-a alăturat acestui demers prin alocarea sumei de 15.000 de lei și Institutului Cultural Român care va asigura cazarea în București, înainte de plecare și o noapte în plus, înainte de întoarcerea din India.

dsc_0268 dsc_0269 dsc_0270 dsc_0272 dsc_0278 dsc_0295

Mult succes le dorim! sa vin acasa cu premiuuuuuuuu!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.