Patrulele Eco au fost în dezbatere online

Proiectul Naţional „Patrula Eco” continuă şi anul acesta, tema principală fiind „Biodiversitatea ecosistemelor locale”, proiectul concurs fiind organizat de C.C.D.G. Bucureşti, în colaborare cu M.E.N. Una dintre etapele acestui proiect, în care sunt angrenaţi copiii şi şcolarii din grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee şi colegii, este dezbaterea online pe tema de bază.

Dezbaterile online, cu ajutorul Skype, s-au desfăşurat în perioada 11-12 februarie 2015, pe tema „Biodiversitatea ecosistemelor locale”, scopul fiind tocmai schimbul de idei pe această temă între elevii participanţi din toată ţară, organizaţi pe grupe şi secţiuni: grădiniţe şi şcoli (miercuri 11 februarie), licee şi colegii (joi 12 februarie). De menţionat este faptul că la această dezbatere s-au înscris 31 de şcoli gimnaziale şi 31 de unităţi de învăţământ liceal.

patrulaEcoPatrula Eco a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focşani l-a desemnat ca reprezentant, în dezbaterea online, pe elevul Tătaru Iulian Nicu din clasa a XI-a A, membru activ al Patrulei Eco-Tehnicii, îndrumat de prof. chimie Elena Negoescu.

Reprezentaţii echipajelor au luat cuvântul şi au relatat cu ce probleme de mediu se confruntă la nivel local, cu privire specială asupra biodiversităţii, dar şi a experienţei personale din cadrul activităţilor derulate până acum: activităţi de plantare, campanii şi investigaţii de mediu în comunitatea locală„, ne-a povestit doamna profesoară Negoescu E..

Tema noastră (a C.T.E.N) în cadrul competiţiei şi Proiectului pe teme de biodiversitate este legată de speciile pe cale de dispariţie din siturile locale, precum şi soluţiile de protecţie şi conservare. Elevii s-au decis să pună accent pe protecţia carnivorelor mari din Jud. Vrancea şi a speciilor de păsări din culoarul Siretului.

„Întrebarile primite şi interventiile reprezentanţilor Patrulei Eco din şscolile participante la dezbatere au fost bine documentate”, transmit organizatorii concursului care au apreciat în mod deosebit acest fapt.
De asemenea, Patrula Eco mulţumeste tututor unităţilor şcolare, elevilor şi profesorilor coordonatori care s-au implicat în susţinerea dezbaterilor online din cadrul concursului, pe tema: „Biodiversitatea ecosistemelor locale”, din perioada 11-12 februarie 2015

Le dorim succes în continuare!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.