„Ora de dirigenţie … nonformală”

Astăzi la Direcţia Judeţeană pentru Tineret Vrancea a fost un fel de: “şase… vine Diriga!”…….;)

De ce? Pentru că se pare, am ţinut a şasea “Oră de dirigenţie nonformală” unor tineri (elevi şi studenţi) care timp de două ore au participat la călătoria propusă prin Japonia.

welcomeAr fi fost păcat să nu le împărtăşesc şi lor experienţa trăită de mine în Japonia şi să nu le induc şi lor dorinţa de a vizita această ţară minunată.

DAcă le-a plăcut sau nu, nu ştiu cu siguranţă, cu toate că ei s-au manifestat tare bucuroşi, dar le aştept comentariile şi impresiile oricum şi, mai ales, să îmi confirme că sfatul meu în ce le priveşte dorinţele, chiar a fost luat în consideraţie.

Prelegerea mea despre cultura şi civilizaţia japoneză a fost parte din proiectul educativ pentru tineret pe care DJT Vrancea îl organizează în parteneriat cu Consiliul Elevilor, dar și cu asociații vrâncene.

Acest proiect se va desfășura până în toamnă, iar formatori sunt aleși din rândul profesorilor, elevilor sau reprezentanților ONG-urilor, fiecare formator având posibilitatea să îţi aleagă o temă pe care să o abordeze.

Formatorul este “supravegheat din umbră” de o comisie care punctează activitatea acestuia, iar la sfârşitul orei, va fi recompensat cu feedbackuri, iar formatorul va înmâna diploma celui care a susţinut “ora” în săptămâna anterioară.

Mie mi-a revenit sarcina plăcută să-i ofer diploma inimoasei Stănica Bostănaru pentru cursul cu tema “Managementul echipei”, curs care va fi dezvoltat curând într-un proiect special.

P1060637 P1060638 P1060641 P1060643 P1060646Personal, mulţumesc DJT Vrancea şi doamnei Lia Marcu pentru invitaţie, tinerilor curioşi şi ascultători la fel de multe mulţumiri şi în încheiere, vorba japoneză „Sayounara” sau cea de la aeroport „We hope to see you again”! 😉

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine