Noaptea muzeelor şi la Focşani

Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” Focsani invită publicul focşănean la evenimentele culturale organizate în cadrul proiectului european NOAPTEA MUZEELOR.

noaptemuzeeSămbătă 17 mai, începând cu ora 20.00, la Muzeul „Trepte de Istorie” din Piaţa Unirii, va avea loc vernisajul expoziţiei „Colecţia etnografică privată ZESTREA”, colecţie ce aparţine Familiei Chiriţă din Soveja. Expoziţia este organizată pe două module : modulul prelucrarea laptelui şi modulul prelucrarea firelor şi fibrelor naturale.

Tot cu acest prilej, la ora 21.00 va fi organizat un recital susţinut de ansamblul cameral DUO SALERNO – Italia, cu Roberto Salerno – chitară şi Marcello Cappellani – chitară.
Reamintim că Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

(Comunicat primit din partea Ateneului Popular)

recitalcameral

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine