Noaptea cercetatorilor revine!

În noaptea de 26 septembrie 2014 va fi în oraşele României “Noaptea Cercetătorilor”, una dintre cele mai populare iniţiative ale Uniunii Europene care vizează interactiunea publicului larg cu stiinţa, într-un mod amuzant. Noaptea Cercetătorilor este un eveniment desfăşurat anual în peste 300 de oraşe din Europa.

logoAnul acesta, în România, Noaptea Cercetătorilor va avea loc în Arad, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Sibiu, Târgu Jiu, Timişoara şi Tulcea.

În Bucureşti, printre coorganizatorii acestei manifestări sunt: Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti; Institutul de Fizică Atomică; Institutul Naţional de Fizica Laserilor Plasmei şi Radiaţiei; Institutul de Ştiinţe Spaţiale; Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”.

Călătoria ştiinţifică va începe la ora 16:00. Participanţii vor avea şansa de a asista la experimente trăsnite, conferinţe fascinante şi concursuri, de a interacţiona cu cele mai recente inovaţii tehnice şi de a-şi testa inspiraţia şi creativitatea în universul ştiinţific.

Ediţia din acest an a Nopţii Cercetătorilor propune două abordări complementare:

Researchers for Humanity propune o abordare a interacţiunii dintre publicul larg şi lumea cercetătorilor prin activităţi şi informaţii legate de modul în care cercetarea ştiinţifică contribuie la progresul umanităţii;

Do you speak science aduce în contact cercetătorii şi publicul larg prin intermediul limbajului universal al ştiintei.

Grupurile de elevi si persoanele individuale se pot înscrie online. De asemenea, copiii, profesorii şi elevii diferitelor cicluri de învăţământ se pot înscrie la diverse concursuri cu premii şi diplome de participare, ca de exemplu: concurs de desen „Cercetătorii şi laboratoarele lor”; concurs de videoclipuri „Vreau să fiu cercetator”; concurs avioane de hârtie „Micul aeromodelist”, etc.

Informaţii suplimentare depre proiectul Noaptea Cercetatorilor pot fi găsite urmărind următoarele linkuri.

http://media.unibuc.ro/stiri-din-universitate/noaptea-cercetatorilor-revine

http://noapteacercetatorilor.eu/concursuri/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.