Ne mândrim cu ei. Încă o calificare la World Robotic Olympiad 2017 în Costa Rica

Echipajele care au participat pe 11 iunie 2011 la faza națională a concursului WRO 2017 de la București, din partea Centrului de Excelență în Robotică Educațională Focșani, s-au calificat la faza internațională a concursului, la categoria Standard III și Creativitate. Și anul acesta, concursul va reuni echipe pasionate de robotică educațională din întreagă lumea și se va desfășura în Costa Rica în perioada 10-12 noiembrie 2017.

Membrii Centrului de Excelență în Robotică Educațională, ce funcționează în cadrul Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau” din Focșani, coordonați de profesorul Săndel Agache, au obținut un premiu I la categoria Standard III, cea mai grea probă ce va fi la faza internațională, și premiul al II-lea la categoria Creativitate. Astfel, elevii Anton Dănuț-Florin și Holban Cezar-Ștefănel de la Colegiul Economic, precum și elevii Lupu Marian Cosmin și Mărășescu Damian de la Colegiul ”Edmond Nicolau” vor avea nevoie de susținere financiară pentru plecarea la concursul internațional din Costa Rica, acest concurs fiind fără finanțare de la minister.  Tema concursului din acest an este ”SUSTAINABOTS – Roboți pentru dezvoltare durabilă”.

roboti5

”Suntem foarte bucuroși pentru rezultat, însă de fiecare dată ne bucurăm și ne îngrijorăm în același timp pentru că această calificare ne determină să ne gândim la greul ce urmează. Nu frica de concurență cu state precum Japonia ne sperie, ci teama că în fiecare an suntem puși în situații de a nu avea suficiente resurse financiare să ne achiziționăm biletele de avion și piesele necesare prototipării hardware a roboților. E dificil să explic aceste lucruri. Sunt fericit că există o continuitate a performanțelor Centrului de Excelență pentru Robotică Educațională și mulțumesc părinților pentru sprijin, dar și tuturor celor care m-au ajutat de-a lungul timpului”, a declarat profesorul Agache după concursul de la București.

roboti2 roboti4

Aceasta este a patra calificare consecutivă la WRO 2017, faza internațională, participarea din anul 2014 de la Jakarta, Indonezia, fiind ratată din lipsa banilor pentru deplasare și achiziționarea componentelor hardware. Au reușit să participe în 2015 la competiția din Doha, Qatar și în 2016 la New Delhi, India unde au obținut un merituos loc 35 din 22.000 echipe participante. Au nevoie de toată susținerea financiară, mai devreme de 10 noiembrie când va avea loc concursul.

Performanțele Centrului de excelență se pot urmări AICI .

Detalii despre WRO 2017 Costa Rica, AICI.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.