Mironov la „Săptămâna bibliotecii Adjudene”

În perioada 20-26 octombrie 2014, are loc manifestarea culturală „Săptămâna bibliotecii Adjudene”, manifestare ajunsă la cea de-a XXXI-a ediţie, acest an fiind denumit Anul Brâncoveanu.

P1120162Evident, nu numai manifestări brâncoveneşti au fost incluse în program, ci acţiuni din cele mai diverse care au umplut fiecare zi a manifestării: expoziţii de lucrări artistice, atât ale preşcolarilor şi şcolarilor, dar şi ale artiştilor deja consacraţi, momente artistice, scenete, poezii, expuneri şi dezbateri pe diverse teme, lansări de carte, antologii şi reviste, seminarii educative şi prezentări media. Numeroase personalităţi din lumea artei şi a culturii au fost prezente la eveniment: Vasile Anghelache, Liviu Ioan Stoiciu, Paul Spirescu, Constantin Marafet, Adrian Botez, Culiţă Uşurelu şi mulţi alţii.

Joi, 23 octombrie 2014, invitatul de onoare în cadrul manifestării a fost profesorul, scriitorul şi jurnalistul de ştiinţă Alexandru MIRONOV, care a interacţionat cu auditoriul adjudean în sala Bibliotecii din Adjud, expunând cele mai noi apariţii de volume ale Editurii Nemira, printre care: Lumea-după-Google, Almanahul Anticipaţia 2014, Proiecte Planetare, cele mai recente numere ale revistei Ştiinţa şi TEhnică, dar şi multe alte noutăţi care au încântat publicul.

P1120195 P1120165 P1120173 P1120172 P1120181

Mie mi-a revenit onoarea să-l însoţesc pe domnul Mironov la această manifestare, să-l prezint, dar nu înainte să fac şi o mică prezentare a numărului din septembrie Ştiinţa şi Tehnică, mai ales din perspectiva saltului galopant al schimbărilor din ultimele decenii.

Atât copiii, cât şi adulţii au fost încântaţi de vizită, iar cei de la Colegiul Gh. Balş din Adjud, pentru scurta vizită făcută acolo, i-au făcut domnului Mironov un dar, o gravura personalizată, pentru a întări respectul reciproc pentru educaţie.

P1120191În scurta sa vizită, domnul Mironov a promis că va investi timp şi energie pentru activităţile educative, că va susţine tinerii şi concursurile dedicate performerilor, că va înfiinţa o scoală mobilă şi că educaţia non formală va fi sprijinită în toate formele.

P1120185Manifestările „Săptămânii bibliotecii adjudene” continuă până sâmbătă cu alte activităţi de interes pentru toate vârstele. Coordonatorul acestei manifestări este prof. Tatiana Valea, cu sprijinul Consiliului Local Adjud, Primăria Municipiului Adjud, evenimentul fiind promovat pe numeroase canale media.

P1120184

Notă: Acest articol a fost publicat şi în Ziarul de Vrancea

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.