„Mecanica inimii”, de Mathias Malzieu

“Chinurile dragostei preschimbă oamenii în monştri de tristeţe…”

La cea de-a XXXII-a ediţie a STE 2014 (Stagiunea Teatrală a Elevilor), mi-am gestionat timpul zilei de miercuri şi am fost spectator la piesa „Păpuşa” a C.T. „Edmond Nicolau” şi la piesa „Mecanica inimii” a Liceului „Ioan Slavici” din Panciu.

În acest spaţiu, dedic rânduri speciale liceenilor de la Slavici, respectiv trupei de teatru „Protha”.

trofeu STE

De ce?

Pentru că reprezintă un exemplu de echipă, de familie, de iubire amestecată cu adolescenţă; de educaţie, de coeziune, de altruism şi dedicaţie, de consecvenţă şi motivaţie, de participare şi succes!

Toate acestea alături de un mare „copil” (n.a. pentru că este Ziua Copilului), un ofiţer de probaţiune, pe nume Cătălin Sfârloagă, care nu are slujba de pedagog, dar care se dedică jocului, copilăriei cu baloane pe scenă, educaţiei prin cultură şi coeziunea unei echipe, fără de care performanţa nu ar putea fi premiată.

Ei sunt cei de la PROTHA, care şi în acest an au câştigat trofeul STEV (Focşani) cu piesa „Mecanica inimii” de Mathias Malzieu, un spectacol „crud”, adică la început precum se exprima Cătălin, dar care demonstrează că motivaţia şi determinaţia copiilor i-au distins iarăşi, fiind cei mai buni!

Să recunoaştem că Cezarul poate avea ce merită!

Aceşti copii („La mulţi ani” btw) ne-au demonstrat convingător, prin povestea scrisă de Mathias Malzieu, că inimii nu-i poţi dicta, că nu poţi înlocui biologicul cu ceasornicul mecanic, că nu poţi interzice sufletului ce să simtă şi nu poţi învinge dacă nu accepţi!

Mecanica inimii este o lecţie de viaţă, atât pentru adolescenţi, dar mai ales adulţilor cărora le este greu să gestioneze „inima”, sentimentele, trăirile din viaţă!

Bravo dragii mei!

“Când intru in panică, mecanica inimii mele o ia razna atât de tare, încât mă simt ca o locomotivă cu abur ale cărei roţi sar de pe calea ferată la curbe. Rătăcesc pe şinele propriei frici. De ce mă tem? De tine, mai precis de mine fără tine”.

P1070855 P1070875 P1070852 P1070882 P1070884 P1070892 P1070894 P1070898 P1070906 P1070907 P1070908 P1070916

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine