Lansare album de artă: Virginia Georgescu Hossu 40

Manifestarea  a fost inclusă în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Odobești, dar pe 14 octombrie 2015 a avut loc acest vernisaj din două motive: ziua de naștere a artistei, 40 de ani de carieră și Sf. Parascheva, patroana orașului Odobești. Zilele dedicate culturii sunt numeroase  și pe tot parcursul anului, grație implicării speciale a directorului Casei de cultură, dr. Valentin Muscă, și a autorităților locale.

Vădit emoționată, Virginia Georgescu Hossu mi-a (ne-a) mărturisit că a-nceput să picteze de când a conștientizat prima dată că trăiește, iar bătăița cea mare a luat-o de la mama sa când i-a pictat peretele exterior al casei cu o capră.

”Mi-au plăcut foarte mult animalele și le desenam peste tot. Mai târziu le făceam din orice: hârtie, fructe, legume, iar când am reușit să fac și portrete, am fost cea mai fericită. Pictam și desenam tot timpul, chiar și pe chitanțe” și-a amintit cu nostalgie Virginia Hossu.

20151014_165647Acest album a fost o încununare a activității sale, mult mai îndelungate, dar 40 de ani sunt acei ani pe care și i-a petrecut la Odobești, orașul în care a venit de departe, la unele rude ale sale.

La lansare au fost prezenți prietenii, familia, domnul primar al Odobeștiului, oameni de cultură, alți invitați.

Unul dintre invitațții speciali a fost tânărul Adrian Jugaru care a prezentat o expoziție din colaje, un tânăr la fel de emoționat atunci când a vorbit despre arta creată de el, chiar dacă are deja câteva realizări importante: expoziție la Singapore, New York și urmează Londra.

Exprimarea trăirilor prin artă, fie pictură, fie colaj este o altă formă de comunicare pe care o înțelegi sau nu. Rămâne doar să încerci!

Video de la lansare:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.