Influenţa mass media în promovarea/combaterea discriminării

Reprezintă un nou curs, ce va avea loc la Câmpina, în perioada 1-4 februarie a.c., organizat în cadrul programului Competente media si de advocacy pentru liceeni in lupta împotriva discriminării şi a discursului incitator la ură în presă.

Cursul este derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent în perioada aprilie 2014 – iulie 2015, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România şi este intitulat Influența mass media în promovarea / combaterea discriminării.

Proiectul Competenţe media pentru liceeni în lupta contra discriminării şi a discursului incitator la ură în mass‐media contribuie la educarea liceenilor în spiritul toleranței și incluziunii, dezvoltând competențe care să permită atât receptarea critică a discursului mediatic, cât și o prezență responsabilă în spațiul public, ca „generatori de conținut online”. Cursurile pentru liceeni (o categorie identificată drept puternic intolerantă) derulate în 10 orașe, sunt dublate de cursuri pentru profesorii de liceu și jurnaliștii, bloggerii și activiști ONG din comunitățile țintă. Cu sprijinul acestora, elevii vor planifica și derula campanii de advocacy pentru eliminarea discriminării și discursului incitator la ură, exersând astfel modele de participare publică și empowering cetățenesc. Proiectul este derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu Norsensus MediaForum (Norvegia), care va asigura transferul de know‐how in programe de media literacy pentru tineri.

Alte detalii, curând!

 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.