Încep Zilele Municipiului Focșani

Ieri, în ședința extraordinară a proaspătului Consiliu Local a fost aprobat proiectul de hotărâre privind organizarea Zilelor Municipiului Focșani în perioada 5-10 iulie 2016 cu 9 voturi împotrivă a liberalilor și 12 voturi pro de către gruparea PSD, ALDE, Gongu, Iorga.

Ședința a avut ca scop modificarea și rectificarea bugetului local și alocarea unei sume de 670000 lei pentru manifestările dedicate Z.M.F. Unii spun ca e suma recod, dar eu nu am verificat arhiva. DEsigur că e nevoie de transparență și de prezentare a sumelor care au fost cheltuite către  cei care plătesc taxe și impozite.

Programul detaliat încă nu a fost transmis de Primărie, însă există câteva manifestări  deja stabilite cum ar fi:

  • pe 6 iulie, ziua de naștere a Focșaniului, va avea loc un concert aniversar al Orchestrei de Cameră ”Unirea” în Sala Mare a Ateneului Popular. Intrarea liberă;
  • pe 7 iulie, la Teatrul Municipal Focșani, începând cu ora 19.30, veți putea urmări piesa WLM SKSPR – Opere Complete, un proiect teatral contemporan, după piesele lui Shakespeare, jucat în premieră în Galele Teatrale 2016;
  • între 8-10 iulie, probabil va fi ”paraghelia” tradițională din Piața Unirii. Încă nu știm ce invitați vor veni.

În cadrul manifestărilor ZMF au fost incluse și câteva evenimente culturale premergătoare precum: Festivalul Coral Pastorala, FEstivalul de dans RITM, ceremonii militare și religioase, celebrarea centenarului Statuii Independenței, vernisaje și expoziții.

ConcertFEstiv6iulie

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine