Încep Zilele Municipiului Focșani

Ieri, în ședința extraordinară a proaspătului Consiliu Local a fost aprobat proiectul de hotărâre privind organizarea Zilelor Municipiului Focșani în perioada 5-10 iulie 2016 cu 9 voturi împotrivă a liberalilor și 12 voturi pro de către gruparea PSD, ALDE, Gongu, Iorga.

Ședința a avut ca scop modificarea și rectificarea bugetului local și alocarea unei sume de 670000 lei pentru manifestările dedicate Z.M.F. Unii spun ca e suma recod, dar eu nu am verificat arhiva. DEsigur că e nevoie de transparență și de prezentare a sumelor care au fost cheltuite către  cei care plătesc taxe și impozite.

Programul detaliat încă nu a fost transmis de Primărie, însă există câteva manifestări  deja stabilite cum ar fi:

  • pe 6 iulie, ziua de naștere a Focșaniului, va avea loc un concert aniversar al Orchestrei de Cameră ”Unirea” în Sala Mare a Ateneului Popular. Intrarea liberă;
  • pe 7 iulie, la Teatrul Municipal Focșani, începând cu ora 19.30, veți putea urmări piesa WLM SKSPR – Opere Complete, un proiect teatral contemporan, după piesele lui Shakespeare, jucat în premieră în Galele Teatrale 2016;
  • între 8-10 iulie, probabil va fi ”paraghelia” tradițională din Piața Unirii. Încă nu știm ce invitați vor veni.

În cadrul manifestărilor ZMF au fost incluse și câteva evenimente culturale premergătoare precum: Festivalul Coral Pastorala, FEstivalul de dans RITM, ceremonii militare și religioase, celebrarea centenarului Statuii Independenței, vernisaje și expoziții.

ConcertFEstiv6iulie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.