Hoinar prin Europa de Ziua colegiului

“Hoinar prin Europa” a fost tema concursului dintre echipele claselor a IX-a şi a X-a cu ocazia Zilei Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” Focşani ce s-a desfăşurat vineri, 6 iunie 2014.

Elevii au tras la sorţi ţările ce le-au reprezentat şi fiecare echipaj a prezentat cât a putut de bine ţara aleasă, astfel încât prin intermediul probelor să scoată în evidenţă cultura, tradiţiile, dar şi cele mai reprezentative elemente geografice şi istorice. Au fost reprezentate: Grecia, Germania, Croaţia, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Portugalia, Austria. Despre aceste ţări au fost expuse prezentări în power point, postere şi afişe, o activitate culturală specifică, un produs gastronomic tradiţional şi, nu în ultimul rând, toţi concurenţii au fost provocaţi la un test de  cultură generală despre toate ţările din concurs.

A fost o „bătălie” strânsă, în care elevii s-au amuzat, dar au  luat şi în serios acest concurs, ei fiind ghidaţi doar, de profesorii de limba franceză, engleză şi română, însă ideile şi munca propriu-zisă le-a aparţinut în totalitate, astfel încât originalitatea lor a fost evidenţiată nu prin perfecţiune, ci prin strădanie.

S-au remarcat în mod deosebit momentele artistice, de dans, muzică, poezie, teatru, specifice ţărilor europene, iar la sfârşit deliciul juriului, şi ulterior al invitaţilor, a fost degustarea de preparate tradiţionale care mai de care mai interesante şi diverse.

Felicitări echipajelor câştigătoare, dar şi tuturor participanţilor.

P1070927 P1070931 P1070936 P1070939 P1070943 P1070945 P1070948 P1070949

Important este să participi, pentru că de fapt, participarea reprezintă un câştig şi o cărămidă pusă la dezvoltarea personală.

ACCESAŢI ŞI VIDEO

Video Clasa a IX-a F – „Zorba Grecul”

http://youtu.be/wVlrQMD9OMo

 Video Clasa a X-a – „french CanCAn”

http://youtu.be/7GcnROC484U

Video Clasa a X-a B

http://youtu.be/ERYSP_pfNrI

 MOMENT SPECIAL GERMANIA – IN CURÂND

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine