Focsani – strada mea, proiect civic

„Focsani – strada mea” este o pagina de Facebook pe care am creat-o ca pe un proiect civic. Această idee nu-mi dădea pace și tot adunam nemulțumiri cu privire la starea străzilor din Focșani. Așa că, mi-am luat inima în dinți și puțină atitudine civică. Vă învit să vă alăturați proiectului pentru că doar o comunitate va deveni mereu mai puternică față de o singură voce.

După cum vă spuneam, ideea e mai veche. Am tot postat pe bloguri imagini cu mocirla din fața blocului, pamflete cu neputința lui ”Dorel” sau a autorităților locale de a îmbunătăți infrastructura orașului și de a nu mai arunca banii pe ”paranghelii” de revelion, imaginea gurii de canal diformă peste care dau mașinile și își distrug diverse componente, multe multe aspecte de pe trotuarele pe care nu poti merge niciodată elegantă, grațioasă sau în pantofi cu tocuri.

Paradoxal, autoritățile nu știu că un oraș frumos se vede după infrastructură, iar dezvoltarea lui de aici trebuie să înceapă. LA noi? doar Bulevardele arată relativ frumos și noile străzi începute în proiectul PIDU, cu fonduri europene. Paralel cu bulevardele și printre blocuri, imaginile sunt greu de descris și, totodată, nerecunoscute de autorități.

Pe dinafară vopsit gardul, înăuntru` leopardu`… stiți vorba aia!

Îmi doresc, și cred că și voi vă doriți, un oraș frumos în care să revină toți cei 30 de mii de oameni plecați din el, pe alte meleaguri. Să avem spații verzi, trotuare, străzi și străduțe fără fisuri și guri de canalizare ca niște găuri negre sau promontorii, să avem piste de bicicletă, parcări nemocirlite și, per global, o calitate a vieții pe măsura pretențiile de oraș european și nivelul taxelor pe care le plătim.

Despre toate acestea am vorbit și în filmulețul de mai jos, provocată fiind de redactorul șef ZdV și colaborator România Curată!

Dacă vă place proiectul, participați și voi pentru un Focșani care să arate mai frumos. Doar așa le putem arăta de unde să înceapă autoritățile SĂ SE OCUPE DE FOCȘANI!

LIKE & SHARE

https://www.facebook.com/Focsani-strada-mea-1737839279779204/

20160226_094313

 

One comment

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.