Exploratoarea Uca Marinescu a fost la Adjud

Vineri, în Sala de festivităţi a Liceului Teoretic ,,Emil Botta” din Adjud s-a desfăşurat  sesiunea de comunicări a  celei de – a IX-a ediţii a Simpozionului Ziua Pământului. Pe parcursul întregii săptămâni au fost diverse activităţi pe această tematică: vizitarea S.G.A Vrancea; a Staţiei meteorologice din municipiul Adjud; vernisajul unei expoziţii fotografice despre oraşul Roma la Şcoala ,,Principele Radu” din Adjud; precum şi difuzarea la Tele M Iaşi a unui miting al copiilor de la Grădiniţa din Domneşti, ce a avut ca scop sensibilizarea adulţilor la problemele contemporane.

Şi de această dată, invitaţii acestui simpozion ne-au făcut să fim mândri că suntem români. Uca Marinescu, este prima femeie din lume ce a ajuns în acelaşi an, pe schiuri, atât la Polul Nord cât şi la Polul Sud. A întreprins numeroase expediţii: în Siberia, a traversat pe jos Africa de la Sud la Nord, Papua Noua Guinee, Tibet etc. Adriana Istrate, a participat şi a câştigat ultramaratonul din Antarctica, alergând în 24 de ore 100 de km la temperaturi de -25º C. Ilie Roşu, este maratonistul cunoscut în toată lumea ca alergând împreună cu steagul României şi al ţării gazdă. A reuşit în peste 100 de maratoane.

Toate aceste manifestări s-au desfăşurat prin implicarea: Primăriei Adjud – ing. C. Armencea;Şcolii Gimnaziale Pufeşti – prof. Mariana Bogdan; a Sindicatului Liber din Învăţământ Vrancea – preşedinte Emil Tudor, Asociaţiei ,,Simion Mehedinţi” – conf.univ.dr C. Neagu; Casa de Cultură ,,Tudor Vornicu” din Adjud – prof. Ion Catană; dar mai ales prin participarea directă la organizare a prof.dr. Nicolae Damian, prof. dr. Gicu Valentin Dogaru şi prof. Mihaela ,,A fost un simpozion reuşit, elevii de la Liceul,, Emil Botta” – coordonaţi de directorii acestei instituţii, prof. Dumitru Emil şi prof. Pionescu Cătălin, au fost deosebit de receptivi la aspectele expuse de către invitaţi, discursul acestora motivându-i pentru activităţile lor cotidiene şi pentru viitorul lor ”, a declarat prof.dr. Nicolae Damian, organizatorul principal al acestor evenimente.

Vineri 24 aprilie 2015, la Sala de Festivităţi a Liceului Teoretic ,,Emil Botta” Adjud, a avut loc sesiunea de comunicări a invitaţilor. După deschiderea oficială de la ora 11.00, alocuţiunile au cuprins:

Cuvânt din partea Primarului municipiului Adjud – ing. Constantin ARMENCEA;

Cuvânt din partea Directorului Liceului Teoretic ,, Emil Botta”; conf.univ.dr. Costică Neagu – Asociaţia ,,Simion Mehedinţi”;

Nicolae DAMIAN – manager de proiect;

Sesiunea de comunicări: moderatori: Nicolae DAMIAN şi conf. univ. dr. Costică Neagu

1. Uca MARINESCU – Dar, a Lumii capăt nu-i ! ;
2. Alexandra ISTRATE – 100 de Km alergaţi la Polul Sud;
3. Ilie ROŞU – 100 de maratoane alergate pentru România;
4. Alexandra TĂTARU – Hokkaido – Japonia
5. Valentin Gicu DOGARU – Răcoasa- Vrancea – Istorie, tradiţie şi modernitate – repere monografice;
6. Nicolae DAMIAN şi Mariana BOGDAN – Paris, exponent al interculturalităţii franceze şi universale. Diseminare proiect CCDRIE –Univ. Bucureşti.

Concluzii: Prof. Mariana BOGDAN şi Prof. dr. Gicu Valentin DOGARU;

Organizatorii mulţumesc tuturor pentru participare!
1Foto 1: Maratonistul Ilie Roşu

2Foto 2: Uca Marinescu, reprezentant primaria Adjud – probleme de mediu; viceprimar Adjud – Claudiu Cristea, prof. dr. Nicolae Damian, Adriana Istrate, Ilie Rosu (de la dreapta la stânga)

3Foto 3: Viceprimar Claudiu Cristea, Ilie Rosu, Adriana Istrate, Uca Marinescu, reprezentant probleme de mediu Adjud, Damian Nicolae, Pionescu Catalin, Sorin Craciun (de la stânga la dreapta)

4Foto 4: Adriana Istrate

Sursa: comunicat din partea prof.dr. Nicolae Damian

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.