Experienţa japoneză în prevenirea dezastrelor – conferinţă

Ambasada Japoniei în România și Departamentul de Intervenții în Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României organizează vineri, 26 septembrie 2014, de la orele 17:00, la Universitatea Politehnica din București, Amfiteatrul ”Radu Voinea” (AN010), conferința cu tema ”Prevenirea dezastrelor și măsuri în cazul producerii unui cutremur – învățate din experiența japoneză”.

rio-20-un-climate-conference-disaster-japan_52801_600x450În cadrul conferinței dl. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne și persoana-cheie în cazul măsurilor pentru situații de urgență, va susține o prelegere despre prevenirea dezastrelor și măsurile ce se impun în cazul producerii unui cutremur major, plecând de la cunoștințele dobândite cu ocazia vizitei în Japonia din luna noiembrie a anului trecut. De asemenea, dl. Radu Văcăreanu, Prorectorul Universității Tehnice de Construcții București va vorbi despre reducerea riscului seismic în România  din perspectiva experienței acumulate în urma colaborării cu JICA (Japan International Cooperation Agency).

Având în vedere îngrijorarea României privind cutremurele din zona Vrancea, Guvernul Japoniei a oferit și în trecut asistență tehnică în acest sens. Astfel, prin intermediul ”Proiectului de Cooperare Tehnică pentru Reducerea Riscului Seismic la Clădiri și Structuri în România”, desfășurat în perioada 2002-2007, au fost invitați la specializare în Japonia mai mulți cercetători români și au fost trimiși în România specialiști niponi, Japonia donând de asemenea echipamente specifice.

Conferința se adresează atât specialiștilor, cât și reprezentanților administrației publice și publicului larg, fiind o ocazie de a împărtăși cunoștințele acumulate de Japonia în privința prevenirii dezastrelor naturale și a măsurilor care se impun în astfel de situații.
Ambasada Japoniei își exprimă speranța ca un public numeros va fi prezent la eveniment, având convingerea că acesta este un bun prilej de aprofundare a cunoștințelor în domeniu, pentru a fi mai bine pregătiți în cazul producerii unui cutremur major.

Organizatori: Ambasada Japoniei, Departamentul de Intervenții în Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României
Cu sprijinul: Ministerului Afacerior Externe al României,Primăriei Municipiului București
Data si ora: 26 septembrie 2014, orele 17.00 (aprox. 1h 30min)
Locul: Universitatea Politehnica București, clădire Rectorat, Amfiteatrul ”Radu Voinea” (AN010)
Limba: română
Intrarea este liberă.

Sursa: Ambasada Japoniei: http://www.ro.emb-japan.go.jp/cultura_2014.html#conferinta0926

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.