Elevi din Turcia în vizită la Vrâncioaia

Un grup de 18 elevi din Kayseri, Turcia însoțiți de trei profesori au fost în vizită la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” Focșani, în schimb de experiență educațională în cadrul unui proiect Erasmus+. Cu acest prilej, la finalul unei prime săptămâni de lucru în școală, au ieșit într-o scurtă drumeție pe Valea Putnei, două dintre popasuri fiind Stația Seismică din Vrâncioaia și Școala ”N. Jechianu”.

La stația seismică din Vrâncioaia, ing. I. Verdeș le-a permis vizitatorilor să vadă sistemul de alarmare a seismelor în timp real și le-a explicat atât pedagogic, cât și inginerește cum funcționează acest sistem de detectare a seismelor.

Chiar înainte cu câteva minute să sosească grupul avusese loc un seism de 3.8 M.R. și au avut și această șansă, de a vedea cum se înregistrează pe tambur un seism și care este diferența dintre o vibrație antropică și una tectonică.

Elevii din Turcia au fost foarte încântați de această experiență și au continuat periplul vrâncean având parte și de un program artistic oferit de elevii Școlii Vrâncioaia prin care au cunoscut o parte din tradițiile și obiceiurile locului.

DSC_0070 DSC_0073 DSC_0081 DSC_0082 DSC_0083 DSC_0125

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0066

DSC_0127 Despre excursia completă mai puteți citi si AICI

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

2 comments

Părerea ta contează pentru mine