“ DATI 1 LEU PENTRU PIAN LA ATENEU”, concert eveniment

Pe data de 12 octombrie 2015, ora 19.00, se va desfășura primul concert al Orchestrei de Cameră Unirea, concert ce va deschide Stagiunea 2015 – 2016 și nu oricum, ci cu o companie de strângere de fonduri pentru achizioționarea pianului, deocamdată inexistent, dar atât de necesar, pe scena Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” din Focșani.

În Stagiunea 2015 – 2016,  campania “ DATI 1 LEU PENTRU PIAN LA ATENEU” se va derula permanent, cu speranța că, la finalul ei, în iunie 2016, sala de concerte a Ateneului Popular să aibă un pian al ei, definitiv. Fără susținerea spectatorilor însă, acest lucru nu va posibil, cu atât mai mult cu cât autoritățile locale au respins de fiecare dată alocarea de la bugetul local a unei sume speciale pentru achiziționarea acestui instrument.

Stagiunea va fi deschisă cu Concertul pentru pian şi orchestră nr. 4 în Sol major de Ludwig von Beethoven, concert susţinut de maestrul VINICIU MOROIANU, ce va cânta pe un pian YAMAHA, bineînţeles închiriat. În completare. Orchestra de Cameră UNIREA va mai interpreta Uvertura Coriolan Op 62 şi Simfonia nr. 2 în Re major Op. 36, de acelaşi titan al muzicii clasice, Ludwig van Beethoven.Conducerea muzicala aparține lui Vincent Gruger.
”Invităm publicul focşănean iubitor de frumos, să ne calce pragul, să participe la evenimentele noastre muzicale şi să sprijine, pe toată durata stagiunii, eforturile de a procura PIANUL absolut necesar într-o sală de concert”, transmite managerul instituției, Valentin Gheorghiță.
La acest concert eveniment preţul unic al unui bilet este de 50 lei.
 
Programul primei părţi a Stagiunii cuprinde :
–         Concert EVENIMENT    – 12 octombrie 2015
–         CONCERT FESTIV       – 30 noiembrie 2015
–         CONCERT TRADIŢIONAL DE CRĂCIUN – 20 decembrie 2015
 
S-au pus deja în vânzare abonamente pentru acestă primă parte a stagiunii la următoarele preţuri :
– pentru toate cele trei concerte – 70 lei
– pentru oricare două dintre ele  – 50 lei
 
”Veniţi să ne bucurăm împreună de evenimentele muzicale ale stagiunii”!
Afis 12 OCT Ateneu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.