Conferinţa „Academia de Ştiinţă şi Tehnică”

“Academia Ştiinţă&Tehnică” este un proiect naţional al unei echipe formată din 5 experţi în comunicare de ştiinţă, cercetători, realizatori de emisiuni ştiinţifice şi redactori de ştiinţă din cadrul trustului “Adevărul Holding”, respectiv Revista “Ştiinţă şi Tehnică”.

Proiectul, elaborat pentru anul 2014, are misiunea de creştere a gradului de cunoaştere ştiinţifică în rândul tinerilor români, să popularizeze ştiinţele şi tehnologiile printr-o serie de conferinţe şi science show-uri interactive, neconvenţionale, pe înţelesul tuturor.

Seria de conferinţe din cadrul Academiei S&T va aborda un spectru larg de domenii, de la informatică, genetică şi robotică la explorare spaţială, istorie şi era digitală, cu prezentări bazate pe multe imagini, videoclipuri, mici experimente ştiinţifice, totul într-o permanentă interacţiune cu publicul.

Seria conferinţelor cuprinde şi oraşul Focşani la invitaţia prof. de geografie Alexandra Tătaru, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, participarea echipei fiind confirmată pentru Vineri, 4 aprilie 2014, ora 12.00, în sala de conferinţe a liceului, participanţii fiind 100 de elevi interesaţi, de la clase diferite, însoţiţi de diriginţii lor. De asemenea, orice prieten interesat de tematică poate participa, considerându-se ca şi invitat!

Conferinţa din cadrul Academiei S&T va aborda şase  teme, fiecare dintre teme fiind prezentată timp de 15 minute, durata totală a evenimentului fiind de 2 ore.

Echipa formată din: Alexandru Mironov, Adrian Nicolae, Cristian Român, Cătălin Beldea, Marc Ulieriu va prezenta următoarea tematică:

– Mari Proiecte Planetare/Lumea după Google 

– Enigmele trecutului /Misterele evoluţiei omului;

– Astroexpediţii & Eclipse de Soare

– Viitorul explorării spaţiale/ Astrofizică;

– Proiecte digitale/Istoricul jurnalismului de stiintă românesc.

speakeri– Alexandru Mironov – scriitor și critic SF, realizator de emisiuni TV & radio de știință populară, senior editor S&T, cel mai mare și cunoscut evanghelist al științelor din România;

– Adrian Nicolae – jurnalist de știință cu vastă experiență, fost redactor șef al portalului Descoperă.ro, în prezent content manager S&T, pasionat de științele trecutului;

– Cristian Român  – jurnalist și povestitor de știință cu o vastă experiență, a fost redactorul șef al revistei S&T, în prezent senior editor,  realizator de emisiuni TV & radio de știință populară;

– Marc Ulieriu (Științele în era digitală) – jurnalist de știință cu o vastă experiență, fost science jurnalist Ziarul Financiar, fondator și redactor șef al revistei DESCOPERĂ, director editorial al portalului Descoperă.ro, în prezent editor in chief S&T;

– Cătălin Beldea – astronom amator, explorator, vânător de eclipse, astrofotograf, realizatorul rubricii de astronomie din revista S&T.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather

 

5 comments

Părerea ta contează pentru mine