Competente media pentru liceeni – program de vară pentru elevii din Focșani, 7 – 10 iulie

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează un curs de competenţe media pentru liceenii din Focșani, în 7-10 iulie a.c. Cursul – susținut de Ioana Avădani şi Cristina Lupu – va aborda teme precum: drepturile omului, discriminare, rolul presei într-o societate democratică sau libertatea de expresie, noile tehnologii de media, abilități de advocacy.

Participanții vor dobândi cunoștințe ce le vor permite atât receptarea critică a discursului mediatic, cât și o prezența responsabilă în mediul online. Cu ajutorul oferit de trainerii de la CJI, cursanții vor învăța și cum să pregătește o campanie de advocacy, pe o temă aleasă de ei. Un juriu româno-norvegian va premia cele mai bune trei campanii care vor fi puse în practică.

Cursurile se adresează elevilor din clasele IX-XI.

Cursul face parte dintr-o serie de evenimente similare ce se vor desfasura în alte nouă orașe din țară (Alexandria, Babadag, Bistrita, Botoșani, Bucuresti, Craiova, Galați, Slobozia, Târgu Mureș) în cadrul proiectului Competențe media pentru liceeni în lupta împotriva discriminării și a discursului incitator la ură în mass-media, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România si derulat de CJI în parteneriat cu organizația norvegiană Norsensus Mediaforum, în perioada aprilie 2014 – iunie 2015.

Sesiunile de pregătire pentru elevi vor fi dublate de cursuri pentru profesori de liceu, jurnaliști, bloggeri și activiști ONG din comunitățile țintă.

Pentru înscriere, trimiteti un CV și o scurtă scrisoare de intenție la adresa mihaela@cji.ro, până 20 iunie a.c.

Participanții selectați vor fi anunțați în data de 23 iunie a.c. Organizatorii vor acoperi costurile de transport pentru cei din afara orașului, precum și masa de prânz în zilele de curs. Detaliile referitoare la locul si agenda evenimentului vor fi comunicate celor selectați.

Persoana de contact: Mihaela Danga, coordonator de program (mihaela@cji.ro, tel: 0723 193 197)

(comunicat primit prin amabilitatea doamnei Silvia Vranceanu)

harta

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine