Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” la un alt început de an şcolar

Încă o festivitate de deschidere a anului şcolar. Încă un 15 septembrie, încă o sărbătoare în care cei mici şi cei mari se primenesc, îşi iau uniformele sau hăinuţele cele mai frumoase şi îşi revăd colegii, profesorii sau fac prima dată cunoştinţă cu aceştia.

Trecând peste cele rele cum ar fi scandalurile interminabile pe marginea Educaţiei, lipsa maualelelor, incompentenţa altora, lipsa elevilor la unele şcoli la care se adaugă rata mare a abandonului şcolar, lipsa autorizaţiilor sanitare pentru alte şcoli sau prezenţa, în continuare, a toaletelor în spatele curţilor, să încercăm să ne păstrăm zâmbetul şi optimismul, să avem un an şcolar bun, cu mai puţine derapaje sau chiar deloc, iar până la adevăratele reforme să ne aşezăm cu toţii la masa de studiu.

Şi la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” s-a deschis anul şcolar, cu un efectiv mult mai mic de clase faţă de cel de anul trecut, dar cu tot atâtea speranţe pentru viitor.

Festivitatea a fost deschisă de domnul director prof.ing. Gabriel Mihail Danielescu şi cu tradiţională slujbă pentru începerea anului şcolar, oficiată de părintele prof. Eni Nicuşor.

P1110798

După slujbă, au luat cuvântul invitaţii oficiali: Inspector principal Toader Crina, din partea Poliţiei Române, care de altfel le-a încurajat pe viitoarele absolvente că pot avea şi această opţiune pentru viitoarea carieră, iar din partea Inspectoratului Judeţean Vrancea, urările către elevi au venit de la Fănel Lipan, inspector de matematică.

P1110820P1110827Urări oficiale a transmis şi doamna Inspector Şcolar General Vasilica Zaharia care a ţinut să precizeze că „Întâmpinăm noul an şcolar cu proiecte noi, în care mereu am avut sprijinul autorităţilor locale sau al instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul învăţământului şi ştiu că împreună vom contribui la formarea tinerilor ca oameni cinstiţi şi demni.

Unul dintre proiectele importante, realizat cu fonduri europene în colaborare cu ISJ Ialomiţa, este cel care se adresează celor de clasa a XII-a. Aceştia vor avea posibilitatea să se pregătească suplimentar şi gratuit la două dintre materiile incluse în examenul de Bacalaureat. Una dintre materiile obligatorii (româna sau matematica) şi una din lista materiilor opţionale. Este un proiect bun ce poate contribui la creşterea performanţelor, mai ales că oferă egalitate de şanse şi celor fără posibilităţi financiare.

M-am bucurat să îi văd în curtea şcolii şi pe vechii şi proaspeţii absolvenţi, cu dor de diriginţi şi liceul pe care l-au terminat sau însoţind frăţiorii mai mici, acum bobocei.

 P1110797

Doresc şi eu tuturor cadrelor didactice, colegilor şi elevilor un an cât se poate de „limpede” şi să avem energia necesară să trecem peste toate. Boboceilor le urez „adaptare uşoară şi rapidă”! Să nu stricaţi nicio uşă şi nicio bancă pentru că fondurile alocate şcolii sunt insuficiente pentru acoperirea stricăciunilor.

Un an bun!

P1110790 P1110801 P1110810 P1110811 P1110812 P1110816P1110807 P1110808 P1110815 P1110830 P1110831 P1110833

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.