Colecţii de Ziua Tineretului

Şi pentru că ziua de 2 Mai a fost dintotdeauna Ziua Tineretului s-a dorit cumva, ca pe data de 30 Aprilie 2014 să se celebreze această zi în avans, pentru a da posibilitatea tinerilor  să fie cu adevărat liberi.

Au fost provocaţi de către doamna Lia Cazacu, de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, să-şi expună colecţiile tocmai pentru a celebra această zi. Pentru a întări încă o dată ideea că tinereţea reprezintă şansa viitorului, noua generaţie şi speranţa dată de aceasta poate să alimenteze optimismul pentru mâine.P1070740

Dar?

Tinerii colecţionari s-au lăsat cumva aşteptaţi. Au fost. Dar prea puţini. În mileniul abundenţei, parcă nimeni nu mai pune preţ pe colecţii, fie pentru că se găsesc peste tot şi noul înlocuieşte prea repede vechiul, fie pentru că nu se găseşte timp sau spaţiu pentru aşa ceva.

În trecut, atunci când nu se prea găseau de niciunele, orice obiect rar făcea obiectul unei colecţii. Acum, un pasionat printre tineri, parcă ar fi el însuşi obiect de colecţie.

S-au remarcat totuşi câţiva tineri ce şi-au păstrat amintirile performaţei prin medalii şi diplome, maşinuţele copilăriei, desenele pasiunii native, picturile şi obiectele handmade, căluţii din poveste sau timbrele şi bancnotele cu reflecţP1070731ia timpului imprimate pe ele.

Harta făcută manual de Cristi Cazacu, cea mai mare şi impresionantă, reflectă munca, ambiţia şi starea geopolitică din acest timp, înainte ca ea să fie fragmentată de ambiţiile geopolitice ale nesăbuiţilor.

P1070739

La mulţi ani dragi tineri şi fie ca vremurile să nu vă închidă în games-uri, ci în adevărate pasiuni!

P1070740 P1070736 P1070735 P1070734 P1070733 P1070732

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine