Cenaclul Marțienilor ”Ion Hobană” se (re)deschide

Muzeul Național al Literaturii Române și revista Știință & Tehnică vă invită în ziua de 19 decembrie 2017, ora 17.00 la festivitatea de (re)deschidere a cenaclului Marțienilor „Ion Hobana”. Potrivit comunicatului de presă marțian, evenimentul va avea loc la sediul M.N.L.R., situat București, Calea Griviței, nr. 64-66.

Programul acestei „sesiuni” a marțienilor va fi:

– Deschiderea evenimentului – Alexandru MIRONOV și Sorin HOBANĂ, fiul scriitorului.
– Șerban CIUMARA – sir Arthur C. Clarke 100.
– Alexandru LAMBA – Paradoxul Fermi și sfera Dyson.
– Colectivul revistei ZIN prezintă manifestările SF ale toamnei.
– Dan D. Farcaș – titlu rezervat.

Cenaclul Marțienilor a fost înființat pentru prima dată, ulterior închis și redeschis de mai multe ori,  în anii ’68-’69 de către scriitorii de Science Fiction, membri ai Uniunii Scriitorilor, Ion Hobană, Adrian Rogoz și Vladimir Colin, I.M. Stefan, Viorica Huber, Cecilia Dudu, Romulus Barbulescu + George Anania, Mihnea Moisescu, Victor Zednic și Sergiu Farcasan.Întrebați de comuniști de ce ”marțieni”? Aceștia au răspuns ”pentru că ne întâlnim în zilele de marți”. Și marțea a părut zi cu ghinion pentru că cenaclul a fost închis o lungă perioadă. Așadar, 19 decembrie 2017, ora 17.00, Cenaclul Marțienilor se redeschide.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

3 comments

  • Eugen

    Dacă e scriitor în viață de ce nu a fost mediatizat pe posturile TV?Știu că orice scriitor are cel puțin o poză în media să poată fi recunoscut și identificat de public.Numai la el dacă folosim căutarea Google imagini apare orice altceva numai poze cu persoana lui nu.Cum s-a lansat în cariera asta de scriitor de nu are nicio poză în cărți și în media să poată fi recunoscut și identificat de public?N-am văzut așa scriitor enigmă.Paradoxal e scriitor și nu știe publicul cum arată.

     
  • Eugen

    De ce scriitorul de SF Mihnea Moisescu nu are poze în mediul online să poată fi recunoscut și identificat de public???Cum îl recunoaște publicul și-l identifică????

     

Lasă un răspuns