Cei 5inci care încântă ştiinţa, în vizită la C.T.E.N

Ei sunt!

P1060912P1060901

Cei care s-au dedicat ştiinţei, dar nu au ţinut-o pentru ei! Au transmis rânduri, rânduri şi cuvinte tuturor celor care au vrut să-i asculte, tuturor celor care au vrut să-i citească. Fie în emisiuni Tv, fie prin intermediul revistelor de specialitate şi, mai nou, prin intermediul unei longevive reviste de promovare a ştiinţei şi tehnicii. Ei sunt cei cinci care formează o echipă armonioasă, complementară, ce ar putea vorbi ore în şir, dar se adaptează publicului şi voinţei acestuia.

speakeriAstăzi, la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focşani, i-am avut ca invitaţi pe cei cinci, iar tinerii şi invitaţii au ascultat expunerile acestora, din domenii diferite: cercetare, explorare, astrofizică, evoluţie  şi mistere ale trecutului şi prezentului, imaginaţie, fantastic sau pur şi simplu introduceri in viitor.

Inclusă în proiectul naţional „Academia de Ştiinţă şi Tehnică”, seria de Conferinţe ştiinţifice adresate tinerilor a inclus şi oraşul Focşani şi C.T.E.N. la invitaţia subsemnatei. Le mulţumesc încă o dată pentru onoarea vizitei în formulă completă.

Marc Ulieriu a prezentat o frumoasă istorie a Revistei „Ştiinţă şi Tehnică” şi a prezentat activitatea fiecărui invitat.

P1060848Cătălin Beldea a povestit cât de frumoase sunt eclipsele de Soare, cum se formează ele, cum poţi deveni pasionat şi vânător de eclipse, câte obstacole poţi întâmpina contrar planurilor iniţiale, cât efort trebuie să depui să vezi un spectacol de 10 secunde aproape de capătul lumii şi multe altele. Câţi ani crezi că pot trece să ai şansa să vezi de două ori o eclipsă totală de Soare din acelaşi punct?

P1060856Dacă nu-ţi ajunge o viaţă de om, le poţi vâna şi tu prin lumea toată.

Dar ce or fi undele gravitaţionale şi cât de complex sau mare este Universul? Există universuri paralele sau vieţi ale noastre dublate undeva? Cristi Român adoptă conceptul de multiversuri şi să dea Domnu` să nu existe prea multe dubluri negative, ci cât mai multe positive!

P1060865Şi dacă nu ai să crezi, omul nu se trage din maimuţă şi nici Dumnezeu nu a activat bagheta magică. Timp de 7 milioane de ani omul a evoluat şi au fost mai multe specii paralele, iar cea mai rezistentă dintre ele a câştigat! Gene de neanderthalieni avem cu toţii şi, dacă nu ai ascultat ce a spus Adrian Nicolae astăzi, poate îl convingem să ne mai viziteze şi altă dată.

P1060873Alexandru Mironov consideră totuşi că rasa umană este o rasă condamnată la “eternitate”, iar tehnologia viitorului va permite să “urcăm cu liftul la stele”…

P1060885 P1060886

Vă mulţumesc că aţi ales colegiul nostru pentru prima Conferinţă din turneul dumneavoastră şi vă aşteptăm mereu să ne încântaţi cu prelegerile despre existenţa noastră eternă sau efemeră.

P1060861 P1060868 P1060876 P1060881 P1060895

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

4 comments

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.