Conferinta Academia S&T – ediția a II-a

Miercuri, 20 aprilie 2016, incepand cu ora 11, va invit sa participati la cea de-a doua editie a Conferintei ”Academia S&T” ce va avea loc la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, in sala de festivități.

Prima editie a conferintei de la Focsani a avut loc in anul 2014 si i-a avut ca invitati pe toti cei cinci membri ai echipei: Alexandru Mironov, Cătălin Beldea, Cristian Român, Marc Ulieriu, Adrian Nicolae.
conferinta (5)P1060854Intre timp, echipa s-a marit cu doi membri iar proiectul educativ ”Academia Stiinta si Tehnica” se bucura de un real succes in randul tinerilor. Solicitările fiind numeroase, echipa s-a impartit în doua și va acoperi cat mai multe scoli din țara in ”Saptamâna Altfel”, iar temele abordate de către jurnalistii de stiinta sunt dintre cele mai actuale: (vezi programul din link):

  • superlaserul ELI-NP care se construiește la Măgurele;
  • descoperirile arheologice românești din ultimii doi ani, care schimbă total istoria evoluției umane;
  • gadgeturile și tehnologiile de frontieră ce ne vor marca viitorul apropiat;
  • responsabilitatea pe care trebuie să o avem vizavi de mediu, în contextul poluării și al încălzirii globale.

Anul acesta, îi asteptam din nou la Focșani, de data acesta doar pe trei dintre cei șase membri ai echipei Stiinta si Tehnica (Echipa de EST)  și va invitam si pe dv sa asistati la un set de prelegeri interactive foarte interesante.

Se vor aborda urmatoarele teme:
Tehnologiile și omul viitorului. Cum influențează dispozitivele și tehnologiile din prezent evoluția omului?  Marc Ulieriu. Jurnalist de știință, redactor șef al revistei Știință&Tehnică. Domenii: tehnologie și futurologie /

Descoperirile de la Poiana Cireșului. Istoria evoluției umane este rescrisă de o serie de descoperiri arheologice realizate în România. Adrian Nicolae. Jurnalist de știință, doctorand în paleoantropologie. Domenii: arheologie și paleoantropologie /

Ipoteza extincției umane. Cât de adevărată este și ce impact are încălzirea globală? Care sunt tehnologiile de frontieră care vor depolua planeta? Oraan Mărculescu. Jurnalist auto & green technologies. Domeniu: ecologie /
”În cadrul conferințelor din Academia Știință și Tehnică, elevilor români li se va prezenta – în premieră – și un foarte interesant film documentar, realizat de fizicienii de la IFIN-HH. Subiectul: ELI-NP, cel mai mare laser din lume care se construiește în prezent pe Platforma Măgurele, explicându-se importanța colosală a acestuia pentru științe și numeroasele aplicații pe care le avea. Apoi, filmul va fi dezbătut de întreaga echipă S&T împreună cu elevii.”

mai multe detalii puteti citi accesand :

http://stiintasitehnica.com/academia-st-2016-scoala-altfel/

coordonator proiect

prof. Alexandra TĂTARU

 

Va asteptam!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.