A apărut volumul aniversar ”Milcovia”

Revista regională de studii ”Milcovia”, seria a III-a, a împlinit luna aceasta, decembrie 2015, un deceniu de la a treia reeditare de către Asociația ”Simion Mehedinți” și unui grup de intelectuali, membri ai Asociaţiei, în semn de respect pentru directorul fondator – N. Al. Rădulescu -, geograf şi putnean la fel ca S. Mehedinţi. Acest grup a hotărât renaşterea Milcoviei, revistă regională de studii, seria a III-a, apărută la 1 decembrie 2005. Noul volum, aniversar, ca de altfel și primul din Seria a III-a, este dedicat fondatorului acesteia, geograful putnean și redactorul N.Al.Rădulescu (1905-1989).

Publicaţia Milcovia a apărut prima dată în anul 1930, la Focşani, Tipografia ,,Cartea Putnei”, iar articolul inaugural – ,,O socoteală pentru tineri”, a fost semnat de Soveja [S. Mehedinţi] şi el originar din fostul judeţ Putna (azi Vrancea). Revista Milcovia a apărut până în anul 1936 şi a fost una dintre cele mai valoroase publicaţii apărute în perioada interbelică, în acest colţ de ţară, unde între anii 1895-1945, au apărut peste 200 de publicaţii, unele cu o singură apariţie, efortul cultural al Focşaniului fiind notabil. (Sursa AICI)

MIlcoviaNoul număr al Revistei MIlcovia (nr.21, Seria III, iulie-decembrie 2015) a apărut chiar înainte de Crăciun, un dar de la Moșu` Editurii Terra și, ca noutate, are un număr de pagini aproape dublu față de un număr obișnuit (178 de pagini), ceea ce demonstrează interesul din ce în ce mai crescut al autorilor de a publica în paginile acesteia, revistă care de altfel se mândrește cu un colegiu director de excepție.

colegiuMilcoviaDin cuprins:

cuprinsMIlcoviaDacă doriți să publicați studiile dvs în paginile revistei ori poate vă interesează doar să o cumpărați, trimiteți doleanțele dumneavoastră la adresa de email indicată mai sus. Răspunsul va fi cu siguranță prompt!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagramby feather
 

Părerea ta contează pentru mine

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.